Logotip

O Crvenom krstu BeogradCrveni krst Beograd je humanitarna, nezavisna, neprofitna, dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju grada Beograda, i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.

Crveni krst Beograd je jedinstvena organizacija koju čine : Crveni krst Stari grad, Crveni krst Palilula, Crveni krst Savski venac, Crveni krst  Vračar, Crveni krst  Zvezdara, Crveni krst  Voždovac, Crveni krst Čukarica, Crveni krst  Rakovica, Crveni krst  Novi Beograd, Crveni krst  Zemun, Crveni krst  Obrenovac, Crveni krst Barajevo, Crveni krst  Grocka,  Crveni krst Sopot, Crveni krst Lazarevac , Crveni krst Mladenovac i Crveni krst Surčin.

Crveni krst Beograd je humanitarna organizacija koja je već decenijama posvećena pružanju pomoći, podrške i zaštite najugroženijima u našoj zajednici. Naša organizacija deluje u skladu sa misijom Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, poštujući  principe humanosti, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti, dobrovoljnosti, jedinstva i univerzalnosti.

Organizaciju Crvenog krsta čini grupa predanih volontera i profesionalaca koji su posvećeni pružanju podrške onima kojima je to najpotrebnije.

Naša delatnost obuhvata širok spektar aktivnosti, edukacije građana o veštinama prve pomoći,uključujući pružanje prve pomoći u vanrednim situacijama, podršku u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, edukaciju o humanitarnim principima i pružanje psihosocijalne podrške.

Kroz različite programe i projekte, radimo na poboljšanju kvaliteta života svih građana, posebno onih koji se suočavaju sa teškoćama i izazovima. Naša cilj je da pružimo nadu, podršku i solidarnost onima koji su u nevolji, gradeći zajednicu koja je oslonac svakom pojedincu.

U Crvenom krstu Beograd verujemo u moć humanosti i solidarnosti da promeni svet nabolje. Pozivamo vas da se pridružite našoj organizaciji, podržite naše aktivnosti i da zajedno gradimo humanije mesto za sve.

Hvala vam što ste deo naše misije!

CRVENI KRST BEOGRAD
Simina 19 / III, Beograd

Tel: 011 / 2620-616, 3032115, 3032117,
Faks: 011/ 2622-381
E-mail: belgrade@redcross.org.rs
Tekući račun: 205-203712-52 kod Komercijalne banke a.d. Beograd
Račun za donacije : 205-255201-09 kod Komercijalna banke a.d. Beograd
Pib: 100042415
Matični broj: 07002718