Volontera sa Kefalonije koji čine volonterski tim oblasti Farsa posetili Crveni krst Beograd

Foto: Crveni krst Beograd

Volontera sa Kefalonije iz oblasti Farsa posetili Crveni krst Beograd


 03. mart 2023.


Danas smo ugostili 6 volontera sa Kefalonije koji čine volonterski tim oblasti Farsa. Povod za ovaj susret je razmena utisaka i stečenog znanja u oblasti volonterskog menadžmenta i prve pomoći, a prilikom ovog susreta posebna pažnja i akcenat stavljen je na delovanje u nesrećama i reakcijama timova u slučaju požara i zemljotresa. Susret naših timova upriličen je posredstvom počasnog konzula Republike Srbije u Grčkoj gospodina Viktora Rouhotasa koji je inicirao ovu posetu i saradnju.

U danima koji predstoje ovaj volonterski tim biće gost Crvenog krsta Beograd i Crvenog krsta Vračar, a uz aktivno učešće naših volontera i instruktora prve pomoći održaće se i poseban trening i razmena znanja iz oblasti prve pomoći.

Uz veliko uvažavanje energije i posvećenosti humanitarnom radu, naši gosti su poštujući svoju tradiciju posebnu pažnju posvetili i istorijatu naše organizacije, pa je i boravak u Spomen sobi Crvenog krsta Srbije bio u znaku jednog velikog prijateljstva naših naroda.

Posebnu zahvalnost za dodatni utisak i energiju upućujemo našoj koleginici Slađani Dimić koja je naše goste obradovala svojim znanjem grčkog jezika i podsetila se 19 godina prijateljstva i humanosti naših naroda u toku kojih je upućen veliki broj dece na oporavak u Grčku.