Uručenje donacije MaxMedica

Foto: Crveni krst Beograd

Uručena donacija Gerontološkom centru Beograd u vidu suplemenata


 26. januar 2023.


Predsednik Crvenog krsta Beograd dr Milan Mirković u prisustvu sekretara Crvenog krsta Beograd Nikole Price i predstavnika donatora iz farmaceutske kompanije MaxMedica, uručio je vrednu donaciju dnevnim centrima i klubovima penzionera na teritoriji Beograda u vidu suplemenata, vitamina i minerala, iz proizvodnog portfolija kompanije MaxMedica.

Vrednost  ove donacije veća  je od 1.5 miliona dinara, a u zimsko vreme, kada je najpotrebnije voditi računa o imunitetu i zdravlju ovom donacijom osnažićemo naše starije sugrađane. U narednom periodu na teritoriji Beograda za članove klubova i penzionere koji provode vreme u dnevnim centrima na raspolaganju je više od 15.000 komada različitih suplemenata koji će od strane Crvenog krsta Beograd biti distribuirani ka ustanovama koje okupljaju naše najstarije sugrađane, a koje su deo Ustanove Gerontološki centar Beograd.

Predsednik Crvenog krsta Beograd poručio je odgovornim kompanijama da slede primer odgovornog poslovanja kompanije MaxMedica jer na taj način Crveni krst Beograd je u mogućnosti da osećajući potrebu stanovništva reaguje na pravi način i bude tu za one kojima je pomoć i podrška Crvenog krsta potrebna.

„Adekvatna suplementacija se preporučuje svima u cilju očuvanja zdravlja, prevencije bolesti i poboljšanja kvaliteta života, ali dodatni unos vitamina i minerala je naročito potreban osobama starije dobi, koje čak i iz dobro izbalansirane ishrane ne mogu da usvoje dovoljno esencijalnih nutrijenata, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje njihovog organizma, koji je opterećen ne samo godinama starosti, već najčešće i hroničnim bolestima, što organizam čini još ranjivijim.

Zato smo danas ovde... Kako zdravlje treba da bude dostupno svima, MaxMedica, domaća farmaceutska kompanija će u saradnji sa Crvenim Krstom Beograd i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda, donirati više od 15,000 svojih suplemenata, koji sadrže optimalne doze vitamina i minerala, licima kojima je to najpotrebnije, a to su naši stariji sugrađani. Na taj način ćemo im pomoći da ojačaju svoj organizam i odupru se svim virusima koji vladaju tokom ovih zimskih meseci“ u obraćanju medijima poručila je menadžerka marketinga kompanije MaxMedica gospođa Ivana Berjan

MaxMedica je farmaceutska kompanija sa sedištem u Beogradu, koja se već 17 godina bavi proizvodnjom dijetetskih i kozmetičkih proizvoda.

U svom portfoliju ima više od 60 proizvoda koji predstavljaju spoj pažljivo odabranih sirovina visokog kvaliteta i savremene tehnologije izrade.

Stručni tim farmaceuta i tehnologa u kontinuitetu radi na unapređenju proizvoda i razvoju novih formulacija, a sve to u skladu sa globalnim trendovima i savremnim standardima u food supplement industriji.

Zahvaljujući standardizaciji i monitoringu u procesu nabavke i proizvodnje i primena savremenih pravila farmaceutske industrije, MaxMedica može da ponudi efikasne i bezbedne proizvode svojim potrošačima. Marketing sektor MaxMedica-e već dugi niz godina sprovodi istraživanje tržišta, kako bi razvoj portfolia proizvoda bio u skladu sa potrebama potrošača.