Oporavak na Mitrovom polju

Foto: Crveni krst Beograd

Treća grupa na oporavku


 15. avgust 2022.


Program oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica iz Beograda , Crveni krst Beograd realizuje ove godine u  odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.

Sutra, u utorak 16.avgusta u 8,30 časova sa okretnice na Studentskom trgu na oporavak kreće treća grupa koju čini 53-oje dece sa opština Lazarevac, Barajevo, Vračar, Voždovac i Novi Beograd.

Istog dana sa Mitrovog polja se sa oporavka u večernjim časovima vraća druga grupa dece.

Deca će u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju, mestu 250 km udaljenom od Beograda, opština Aleksandrovac, boraviti do 22.avgusta 2022.godine.

Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad izvršile izbor dece,  uzrasta od  10 do 13 godina iz socijalno-ugroženih porodica.

O mališanima će za vreme njihovog boravka na Mitrovom polju brinuti četiri  vaspitača , troje volontera i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostima i kupanje u bazenu učiniće oporavak mališanima nezaboravnim.

Crveni krst Beograd je uz podršku grada Beograda i u saradnji sa JKP"Infostan tehnologije" inicirao da uz julske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograd sa pozivom da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za oporavak 200 siromašne i bolesne dece.

U prvih nedelju dana ovogodišnje akcije se našem pozivu odazvalo 2.127 domaćinstava i uplaćeno je preko milion dinara , tačnije 1.213.272, 00 dinara.  Od 8.avgusta , pri uplati donacija za Oporavak iz socijalno ugroženih porodica- fizička lica neće plaćati provizije u NLB Komercijalna banka i Poštanska štedionica, čime ove ustanove daju doprinos našoj akciji.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svojim sugrađanima na iskazanoj solidarnosti!