Foto: Crveni krst Beograd

Sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica posetio Sigurnu kuću


 24. novembar 2023.


Porodični dom bi za svakoga od nas trebalo da bude oaza mira i spokoja, ali život piše i drugačije priče.
Sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica u društvu predstavnika Sekretarijata za socijalnu zaštitu Beograda, posetio je sa svojim saradnicima Sigurnu kuću. U društvu koordinatorke Sigurne kuće gospođe  Vesne Vidović upriličen je obilazak kapaciteta ove ustanove u kojoj borave žene i deca iz izuzetno osetljive kategorije stanovništva. 
U svrhu bolje analize postojećih kapaciteta, a u cilju afimracije donatorskih linija, sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica izrazio je spremnost da Crveni krst Beograd i u narednim mesecima realizuje podršku u vidu nabavke i distribucije prehrambenih artikala potrebnih za funkcionisanje ovog centra, a isto tako u planu je i zajedničko delovanje i skretanje pažnje donatorima i javnosti kako bi sve ono što je neophodno bilo pribavljeno za nesmetano funkcionisanje Sigurne kuće koje ima za cilj ublažavanje ljudske patnje.
Današnja poseta, kao i dostava donacije u vidu hrane i garderobe bila je samo prilika da im još jednom poručimo da u svojim nedaćama nisu sami! Nastavljamo da distribuirano pomoć u hrani kako bi pravo na spokojan život imala sva deca koja žive u Beogradu.