Foto: Crveni krst Beograd

Održan seminar u susret kvizu "Šta znaš o Crvenom krstu"


 14. mart 2024.


Da li ste čuli za kviz „Šta znaš o Crvenom krstu“? Mi iz Crvenog krsta Beograd smo sigurni smo da jeste, ali ne znamo da li smo Vam rekli da kako bi stvorili novu generaciju mladih sveznalica koji u svet odraslih ulaze sa svim informacijama o Crvenom krstu, moramo pre svega održati niz seminara i radionica sa onima koji svakog dana male humanitarce uče najbitnijim stvarima. Uz veliku pomoć kolega koje su realizovale seminar u društvu naših saradnika bilo je i 19 nastavnika iz škola sa kojima sarađujemo na obuci koja je održana juče u Crvenom krstu Beograd.

Ovaj vid susreta sa onima koji pripremaju naše učenike četvrtog razreda od velikog je značaja za širenje misije i opšteg pojma o značaju postojanja jedne ovakve humanitarne organizacije kao što je Crveni krst. 

Saradnici Crvenog krsta Beograd svake godine beleže izvanrednu saradnju sa nastavnicima i učiteljima koji pripremaju mališane za prve slatke pobede u životu. Naša misija je da znanjem menjamo svest ljudi čineći ih spremnijim i informisanijim o svim aspektima humanosti koje su čoveku potrebne za život. U prvim koracima i nižim razredima gradimo timski duh ekipa koje se takmiče, a aspekt opšteg znanja i informacija koji dobijaju postaje veliki kapital za ceo život.

Na seminaru koji je održan u Crvenom krstu Beograd veliku zahvalnost dugujemo našim predavačima i kolegama Jasmini Oliverić, Ivani Dašić, Sanji Drezgić i Danici Murganić na trudu i odvojenom vremenu kako bi se i ove godine izvršila motivacija nastavnika koji će usčestvovati u pripremi školskih timova.