Foto: Crveni krst Srbije

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv Alchajmerove bolesti


 21. septembar 2022.


Danas, 21. septembra 2022. godine obeležen je Međunarodni dan borbe protiv Alchajmerove bolesti  na Trgu Republike . Organizator obeležavanja je Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest koje pokrenulo inicijativu da se potpiše peticija za ustanovljavanje prava na uslugu dnevnog boravka za obolele od demencije koja je danas i podneta gradu Beogradu.

Ove godine tema je „Upoznajte demenciju, upoznajte Alchajmerovu bolest.“ ,sa posebnim fokusom na podršku nakon dijagnoze.

Na manifestaciji je pročitana je poruka predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, profesor doktor Vladimira Kostića, a bilo je i drugih govornika.

Nakon obraćanja govornika, priređen je „Ples za pamćenje“. Članovi Кluba ljubitelja istorijskih plesova, sa mladim plesačima  oduševili su prisutne..

Na javnom događaju su bila postavljena četiri pulta i to po jedan: Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest, Кaritasa Srbije,Volonterskog servisa Zvezdara i Crvenog krsta Beograda, na kome su volonteri Crvenog krsta Savski venac i Stari grad delili  informativni i promotivni materijali o aktivnostima ovih organizacija.