Javne ličnosti u poseti oporavku

Foto: Crveni krst Beograd

Javne ličnosti posetile mališane na oporavku


 03. februar 2023.


Crveni krst Beograd organizovao je posetu za predstavnike medija koji su pratili oporavak dece koja su upućena na Divčibare. Predstavnici gotovo svih medijskih kuća imali su prilike da posete grupu učenika iz pet beogradskih škola koja u periodu od 30.januara do 4.februara 2023.godine borave u hotelu „Maljen“. Od velike važnosti je da napomenemo da smo u ovoj grupi svu pažnju usmerili na učenike iz pet beogradskih škola u kojima se školuju deca sa smetnjama u razvoju.

Grupa od 93 dece i pratilaca (nastavnici, medicinske sestre, volonteri Crvenog krsta i lekar) koja su upućena na Divčibare u prethodnom periodu nisu posredstvom Crvenog krsta Beograd išla na oporavak, pa im je kontakt sa volonterima Crvenog krsta Beograd biti od velike pomoći u realizaciji dnevnih aktivnosti na planini.

U cilju podrške ovom programu, Divčibare su danas posetili sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica koji je u društvu pevača i kompozitora Kikija Lesandrića, kao i glumaca Olje Lević, Brankice Sebastijanović i Aleksandra Dimitrijević nakon druženja sa mališanima uputio poziv građanima da je od velike važnosti da se građani o načinu i mogućnostima doniranja sredstava Crvenom krstu Beograd informišu putem sajta Crvenog krsta Beograd koji se nalazi na adresi www.crvenikrst011.org.rs jer na taj način se pomoć može prikupljati tokom cele godine, a ne samo u mesecima u kojima se uplatnica Crvenog krsta insertuje kroz račune JKP „Infostan Tehnologije“. Koristeći ovaj način informisanja obim podrške ovom tradicionalnom programu će se dodatno osnažiti, a broj dece koji se šalje na oporavak biće veči i orjentisaniji na veći broj osetljivih grupa.

Korisno je pomenuti da je u 2022.godini uplatnica kroz JKP „Infostan tehnologije“ upućena na 800.000 adresa, a podršku u realizaciji ovog programa dalo je 5.018 građana i pravnih lica sa ukupno uplaćenim iznosom od 2.917.516,75 dinara.