Iocc donacija jastuka, prekrivača i podloški za dušeke

Foto: Crveni krst Beograd

IOCC uputio donaciju jastuka, prekrivača i podloški za dušeke


 04. novembar 2020.


U našem dugogodišnjem radu i velikom broju izazova sa kojima smo se uvek zajedno sa našim sugrađanima susretali, imali smo sreću i zadovoljstvo da imamo partnere, sada već i prijatelje,  kao što je  Međunarodna pravoslavna dobrotvorna organizacija, koja je uvek spremna da u bilo kom  humanitarnom odgovoru zajedno sa Crvenim krstom pruži pomoć onima kojima je naša podrška neophodna.

Ovom prilikom u saradnji IOCC i Crvenog krsta Beograd imali smo mogućnost da preuzmemo i distribuiramo pomoć u vidu jastuka, prekrivača i podloški  za dušeke koje  smo uputili ustanovama koje brinu o zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana, posebno najmlađih,  i to:

  • Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“
  • Kliničko bolničkom centru „ Zemun“
  • Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od karcinoma „NURDOR“( za potrebe roditeljskih kuća u Beogradu, Novom sadu i Nišu) i
  • Centru za azil u Bogovađi, za potrebe migranata koji su na smeštaju.

 

Donacija jastuka, prekrivača i podloški

Donacija jastuka, prekrivača i podloški

Pored navedenih ustanova, ova značajna pomoć obradovala je i tri višečlane, socijalno ugrožene porodice koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Surčin i Crvenog krsta Rakovica, uz dodatak informaciji  da smo u  ove tri porodice obradovali ukupno 14 mališana.

O značaju i visokom kvalitetu  pomoći sa zahvalnošću  govorili su  sami korisnici, kao i rukovodioci i zdravstveni radnici u bolnicama sa naznakom da im je Vašom donacijom značajno olakšan rad i  funkcionisanje. O navedenom svedoče utisci koje smo kroz poruke primili, a koje Vam prenosimo kroz ovaj tekst.

Novi izazovi su iznova pred nama, ali saznanje da u našoj  humanoj  misiji imamo partnere koji su spremni da u najkraćem roku zajedno sa nama pomognu i pošalju  poruku solidarnosti gde je najpotrebnije, od nemerljivog je značaja. Zahvaljujem Vam u ime Crvenog krsta Beograd na  ukazanom poverenju i dugogodišnjoj saradnji.

Donacija jastuka, prekrivača i podloški

Donacija jastuka, prekrivača i podloški