Profesionalci Crvenog krsta daju krv

Foto: Crveni krst Beograd

Danas su zaposleni u Crvenom krstu spasili bar 70 života!


 13. januar 2023.


Svake godine tradicionalno zaposleni u Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Beograda daju svoj doprinos u vreme nestašica krvi. Ove godine tokom XV zimske kampanje,  zaposleni su krv dali u Biblioteci grada Beograda, na jednoj od mnogobrojnih akcija Crvenog krsta u Beogradu i našoj zemlji. Na današnjoj akciji 23 naših kolega ponudilo je svoju krv. Ako uzmemo u obzir da prosečna jedinica krvi može spasiti tri života, onda sa punim pravom možemo reći da je danas 70 naših sugrađana dobilo novu šansu za život.

Za sve one koji i sami žele da osete moć darivanja ove najdragocenije tečnosti, na raspolaganju Vam mogu stajati sajtovi organizacija Crvenog krsta gde su uvek dostupne  informacije o aktuelnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Za sve one koji žive Van Beograda spisak svih akcija mogu pronaći na sajtu Crvenog krsta Srbije na adresi  www.redcross.org.rs , a Beograđani ove podatke mogu videti na sajtu Crvenog krsta Beograd gde su uvek ažurirane sve akcije na teritoriji celog Beograda  pa je za velika dela potreban jedan klik! www.crvenikrst011.org.rs 

Apsolutno je jasno da je krv potrebna svakoga dana pa je kontinuirano pozivanje građane da daju ovaj nezamenljiv lek naša velika misija svakog dana.

U cilju sagledavanja naših aktivnosti na teritoriji Beograda potrebno je istaći da je prošle godine Crveni krst Beograd na 17 beogradskih opština učestvovao u realizaciji 743 akcije dobrovoljnog davanja krvi na terenu koje su se realizovale u preduzećima, ustanovama, školama, fakultetima i tržnim centrima. Sabirajući sve ove akcije, dolazimo do toga da je na ovim akcijama krv ponudilo preko 25.000 naših sugrađana, a prikupljeno je 20.214 jedinice krvi.