Crveni krst Beograd priprema se da pošalje prvu grupu od 70 - oro dece za oporavak na Mitrovom polju

Foto: Crveni krst Beograd

Sve je spremno da na oporavak pođe prva grupa koju broji 70 mališana


 03. avgust 2022.


Program oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica iz Beograda , Crveni krst Beograd realizuje ove godine u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju. Grupa od 70-oro dece sa 6 beogradskih opština krenuće u četvrtak 4.avgusta u 8,30 časova ujutru autobusom sa okretnice na Studentskom trgu.

Deca će u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju, mestu 250 km udaljenom od Beograda, opština Aleksandrovac, boraviti do 10.avgusta 2022.god.
Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad izvršile izbor dece, uzrasta od 10 do 13 godina iz socijalno-ugroženih porodica.

O mališanima će za vreme njihovog boravka na Mitrovom polju brinuti pet vaspitača i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima sa volonterima Crvenog krsta i sportskim aktivnostima i kupanje u bazenu učiniće sedmodnevni oporavak beogradskim mališanima nezaboravnim.

Crveni krst Beograda je u saradnji sa JKP"Infostan tehnologije" inicirao da uz julske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograd da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za sedmodnevni oporavak siromašne i bolesne dece.

U akciji koja je organizovana 2021.godine u saradnji sa JKP"Infostan tehnologije" od prikupljenih sredstava realizovan je tokom leta oporavak pet grupa ,odnosno 229 korisnika sa pratiocima. Neutrošena sredstva i kasnije uplate su omogućile da možemo da organizujemo oporavak prve grupe dece koju šaljemo 4.avgusta na Mitrovo polje.

Da bi pokrili ukupne troškovi boravka 200 dece potrebno nam je još 2.500.000 dinara/dvaipomilionadinara/ i očekujemo da ćemo u ovogodišnjoj akciji prikupiti ta sredstva.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svojim sugrađanima na iskazanoj solidarnosti!