Crveni krst Beograd ispratio drugu grupu dece na oporavak

Foto: Crveni krst Beograd

Crveni krst Beograd ispratio drugu grupu dece na oporavak


 03. avgust 2021.


U skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom Crveni krst Beograd je 03.08.2021.godine ispratiti drugu grupu dece na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.

Ove godine 33 mališana koji su predloženi po kriterijumu socijalne ugroženosti, učenici su Osnovne škole „Miloje Pavlović“ kao i Škole  za osnovno i srednje obrazovanje „Sveti Sava“ iz Umke.

Uz veliku podršku Beograđana, sa platoa škole „Sveti Sava“ u 9 časova krenuo je autobus sa našim mladim sugrađanima koji pohađaju gore pomenute škole, a koje su specijalizovane za obrazovanje dece sa različitim smetnjama u razvoju.

U pratnji ovih učenika u pratnji je upućeno i 10 nastavnika i saradnika iz škola, kao i 2 volontera Crvenog krsta Čukarica koji će učenicima upotpuniti odmor organizacijom radionica. Unapred se radujemo što će im najlepša sećanja obojiti ovo leto kao i generacijama dece koja su bila upućivana na odmor i oporavak. Ceo oporavak realizovaće se uz poštovanje propisanih epidemioloških mera koje su bile primenjivane i prilikom oporavka prve grupe koja je ove godine upućena na oporavak. 

Crveni krst Beograd nastavlja sa prikupljanjem sredstava za ovaj tradicionalno važan program Crvenog krsta,  pa su naši sugrađani već sa julskim računom dobili uplatnicu kojom će se u toku 2021. godine prikupiti nova sredstava, a samim tim i neki novi mališani podsetiti da su Beograđani ljudi velikog srca.