Pripadnice MUP na akciji dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Beograd

Ništa bez žena! Na svoj dan poklonile su nekome šansu za život!


 08. mart 2022.


Pod sloganom “Ništa bez žena” dvanaestu godinu za redom Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Beograd organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Obeležavajući na ovaj način međunarodni praznik, Dan žena, želimo da se zahvalimo svim ženama davaocima krvi, kao i da podstaknemo žene koje do sada nisu davale krv da postanu davaoci.
U prethodnoj godini 18.3% od ukupne prikupljene krvi donirale su žene pa ako se pitate ko su dame sa naših fotografija koje su danas na dan žena dobrovoljno dale krv biće nam drago da vam kažemo da...
Neke od njih brinu o javnom redu i miru, dok vam neke od njih daju najiskrenije savete kada opremate životni prostor. Neke od njih odvoje svoje vreme čak i ako vode važne državne resore, ili nađu trenutak kada nemaju nastup na daskama koje život znače, a neke su još od rane mladosti posvetile svoj život humanitrnom radu i postale deo profesionalnog kadra Crvenog krsta.
U ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, dragocenu tečnost je dalo 129 žena i 67 muškaraca. Prvi put su krv dobrovoljno dale 54 osobe pa je ovo dragocen podatak koji nam govori da vreme u kome živimo stvara nove generacije humanih ljudi.