Crveni krst Beograd

Odmaralište Crvenog krsta


 06. jun 2024.


Ako tražite objekat koji može biti idealan za seminare i tim bildinge na samo 74 km i nešto manje od jednog sata vožnje od centra Beograda, onda je renovirani kompleks odmarališta Crvenog krsta Beograd u Bogovađi pravo mesto za vas.

Ovakav hotelski  kompleks smešten na izdvojenoj parceli okružen zelenilom do sada ste imali prilike samo da gledate u Švajcarskim putopisima jer je ovaj objekat imao različite namene i nije bio otvoren i dostupan širokoj javnosti, ali nakon detaljne rekonstrukcije postaje otvoreni centar i odmaralište pogodno za sve vidove modernih seminara i obuka, kao i mesto koje posećuju sportske ekipe koje žele treninge na otvorenim terenima za različite sportove.

Objekat duge istorije, nakon detaljnog plana rekonstrukcije poseduje 18 soba koje su po svojoj strukturi dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne i kao takve idealne za grupe koje imaju potrebu da na smeštaju boravi od 40 do 50 učesnika. Sve sobe poseduju kupatilo koje je renovirano i u kome je smeštena tuš kada i kompletan kuptailski mobilijar. Sobe se po svojoj kvadraturi karakterišu kao prostrane, pa je boravak izuzetno prijatan čemu doprinose krovni  prozorski otvori koji pružaju dosta dnevne svetlosti. Sve naše sobe imaju standardizovan itison koji se profesionalno održava i koji pruža dodatnu ugodnost u boravku gostiju.

KUPATILO

KUPATILO

 Dosadašnje iskustvo u radu objekta bazirano je na velikom iskustvu kada je u pitanju kongresni turizam širokog spektra, sa posebnim akcentom da je prilagodljivost prostora za seminare i radionice izuzetno izražen jer objekat pruža mogućnost da pored velike svečane sale koja se može koristiti dvojako, kako za obroke tako i za posebno prilagođene prezentacije i radionice. Ističemo da je u ovom segmentu moguće u pozorišnoj konfiguraciji smestiti 50 polaznika, dok se u postavci za okrugle stolove ovaj prostor pokazo idealnim za 40 do 50 učesnika.

Posebna pogodnost ove sale bazira se na tome da je ovaj prostor savršeno povezan sa spoljnom natkrivenom terasom, kao i sa salom za ručavanje pa je ušteda vremena, odnosno brza rekonfiguracija prostora u cilju krakih pauza za kafu ili užinu apsolutno moguća.

Pored ove centralne banket sale izdvajamo i malu konferencijsku salu  kapaciteta 25 mesta koja je po svojoj strukturi modularna i podrazumeva prostor koji je u dobroj korelaciji sa ostatkom objekta, pa je na dohvat ruke učesnicima seminara i radionica kako prostor za odmor tako i prostor za pauze, užinu i kafu.

Organizatorima skupova na raspolaganje stavljamo i  dodatne manje prostorije koje mogu biti pogodne za idvojene radne sastanke i konsultacije koje su pogodne za 25  učesnika.

Objekat raspolaže i sa prostranom restoranskom salom koju je po postavci moguće modularno postaviti po želji organizatora događaja, pa je ovakav prostor u osnovi moguće da opsluži daleko veči broj gostiju u odnosu na broj  kreveta, neretko dešava da ovaj prostor koriste organizatori skupova koji za određene tematske jedinice imaju goste na dnevnoj prezentaciji, kao i one koji tokom celog trajanja seminara borave u objektu.

Objekat poseduje profesionalno opremljenu kuhinju sa iskusnim osobljem kao i vešernicu koja u profesionalnim uređajima po najvišem standardu priprema sve što je potrebno za udoban boravak gostiju.

Koncept na koji smo ponosni i koji daje posebnu vrednost ovom objektu je definitivno najveća povezanost sa prirodom koju turisti mogu dobiti samo u planinskim komplesima i koja se retko viđa na tako maloj udaljenosti od Beograda i nadmorskoj visini. Objekat poseduje jednu od najlepših terasa koje su karakteristične za sve velelepne objekte centralne Srbije, a upravo ova terasa predstavlja srce objekta pa posetiocima daje nesmetan pogled na prirodu. Naši gosti najlepše utiske nose upravo sa terase, jer iz hlada možete gledati osunčane travnjake našeg kompleksa dok gusta borova šuma daje konstantnu vlažnost vazduha i mir koji je idealan za prvu jutarnju kafu ili aktivni odmor nakon zahtevnih seminara. Kapacitet terase adekvatan je broju soba pa se na njoj svakako može očekivati mir i udobnost u svakom trenutku.

Dolazak do objekta moguć je regionalnim putem Beograd Lajkovac (Ibarska magistrala) gde je kod table za manastir Bogovađa potrebno isključiti se sa regionalnog puta i izuzetno jednostavno doći do objekta. Kada želimo da obavestimo goste o tome gde je potrebno da se isključe sa puta ka izdvojenom putu koji vodi do kompleksa imamo običaj da kažemo da kada bajkovit put pun zelenila počne da okupira sva vaša čulča gotovo sigurno ste jako blizu našeg hotelskog objekta. Sa druge strane za one koji žele da koriste novu deonicu autoputa Miloš Veliki i to je apsolutno moguće tako što će se isključiti na isključenju Lajkovac i vozeći kroz centar mesta doći do tačke sa početka ovog pasusa koji spaja naše posetioce sa onim što je najvažnije , a to je priroda.

Prostran parking i dostupnost autobusima visokoturističke kategorije deo su velike prednosti naročito za one grupe koje u toku celokupnog boravka imaju potrebu da obezbede prostor za parkiranje većeg broja automobila ili autobusa na sigurnom prostoru.

Prostrani hodnici i zajedničke površine objekta idealno su mesto za improvizovane zabave mlađih posetilaca jer je objekat opremljen i namenjen kako odraslim posetiocima, tako i onima koji slobodno vreme provode u radionicama i aktivnostima.

CRVENI KRST BEOGRAD
Simina 19 / III, Beograd

Tel: 011 / 2620-616, 3032115, 3032117,
Faks: 011/ 2622-381
E-mail: belgrade@redcross.org.rs
Tekući račun: 205-203712-52 kod Komercijalne banke a.d. Beograd
Račun za donacije: 205-255201-09 kod Komercijalna banke a.d. Beograd
Pib: 100042415
Matični broj: 07002718

 

Stručni saradnik za komercijalno - tehničke poslove
011 30-32 117 lok. 403  
zdravko.nerac@redcross.org.rs