Foto: Crveni krst Beograd

U nedelji solidarnosti prikupljeno više od 4 tone hrane!


 29. septembar 2021.


Prikupljeno više od 4 000 kilograma namirnica u humanitarnoj akciji Crvenog krsta Beograd

 

U okviru ovogodišnje humanitarne akcije „Stalo nam je. Hvala što pomažete“, zahvaljujući donacijama građana, za samo dva dana prikupljeno je više od 4 tone hrane.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji, koja je tradicionalno realizovana u saradnji sa kompanijom Delez Srbija, za najugroženije porodice biće pripremljeno više od 540 paketa hrane sa osnovnim životnim namirnicama.

„Spremnost da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije je od velikog značaja, kako bismo negovali humanost ali i poslali poruku da je važno da se što više kompanija i ljudi uključi u humanitarne akcije ovog tipa. Zahvaljujemo se sugrađanima i kompaniji Delez Srbija što su podržali Nedelju solidarnosti zajedno sa nama i volonterima Crvenog krsta Beograd, jer na taj način uspešno pokazujemo koliko je zajedničko delovanje važno za više ciljeve”, rekla je Ivana Marisavljević-Dašić, sekretar Crvenog krsta Beograd.

Humanitarna akcija prikupljanja hrane tokom Nedelje solidarnosti bila je realizovana u 23 Maxi supermarketa na teritoriji Beograda, a ovogodišnjom akcijom kompanija Delez Srbija i Crveni krst Beograd podržali su kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“.