Prihvatni centar naselje Medaković

Foto: Grad Beograd

Na Međunarodni dan ljudskih prava otvoren još jedan prihvatni centar


 10. decembar 2021.


Drugi po redu Prihvatni centar za lica bez krova nad glavom otvoren je danas u naselju Medaković u Beogradu. Otvaranju je prisustvovala i sekretarka sekretarijata za socijalnu zaštitu , Nataša Stanisavljević koja je u razgovoru sa medijima obavestila da će u centru za pomoć i podršku moći da se obrate korisnici svakog radnog dana od 12,00 do 14,00 časova. U Dnevnom centru za korisnike će biti obezbeđen topli napitak, obrok, po potrebi i garderoba, a u centru će dežurati saradnici i volonteri Crvenog krsta.

Sekretarka je istakla da je važno imati ovakav centar s obzirom da ne žele svi ljudi koji žive na ulicama da prihvate uslugu i mogućnost smeštaja u instituciju. Prošle godine su otvorena tri ovakva prihvatna centra u saradnji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Crvenog krsta Beograd u kojima je pruženo preko 3000 različitih usluga.

Dnevni centar za lica bez krova nad glavom u Solunskoj ulici, radio je tokom cele godine. U ovom centru korisnici imaju mogućnost kupanja i na taj način zadovoljenja osnovnih higijenskih potreba. U periodu od godinu dana preko osam hiljada različitih usluga je pruženo ovim licima u dnevnim prihvatnim centrima.

U narednom periodu u planu je otvaranje i trećeg prihvatnog centra u Beogradu.