Prvi put s' ocem

Foto: Crveni krt Beograd

Prvi put s' ocem na obuci Crvenog krsta


 16. maj 2021.


U subotu 16. maja imali smo veliko zadovoljstvo da budemo svedoci jednog neobičnog druženja sa ljudima iz organizacije specifičnog imena Prvi put s ocem, a članove ove organizacije najbolje možemo opisati citirajući navode njihove osnovne misije u kojoj se kaže:  “nasleđe je bitno koliko i sadašnjost , i zato svi moraju shvatiti da bolja budućnost neće doći sama od sebe, već se za nju moramo moramo izboriti sami – na prvom mestu kroz sebe i svoje potomstvo”.

Kada ispred vas imate ovako odgovorne članove društva, onda je naša misija kojom vršimo osnaživanje zajednice kroz obuke i seminare Crvenog krsta, dovedena do grupe ljudi koja prave vrednosti neguje baš kao i mi. Zbog svega navedenog, ne čudi što su volonteri boraveći ceo dan na ostrvu Lido, na održanoj radionici ukazali na važnost laičke prve pomoći koja je bila u svojim segmentima namenjena kako za starije, tako i za male naslednike i naslednice koji su sa svojim očevima bili u prilici da nauče kako je pružanje i ukazivanje prve pomoći  splet znanja, veština i tehnika kojom se čuvaju životi ljudi.

Za veći broj slika sa ove manifestacije posetite našu foto galeriju ili kliknite na foto link i pristupite fotografijama sa ove aktivnosti.

 

Foto link