Oporavak socijalno ugrožene dece žuto srce

Crveni krst Beograd

Oporavak socijalno ugrožene dece


 30. oktobar 2020.


Pokažimo im šta zaista znači ljubav!

Crveni krst Beograd i ove godine pokreće akciju „Pokažimo im šta zaista znači ljubav” koja za cilj ima organizovanje oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica. U vreme letnjih meseci, nakon završetka školske godine kada većina građana planira godišnje odmore, postoji mnogo porodica koje nisu u mogućnosti da to učine. Za decu koja odrastaju u njima, oporavak van Beograda je nedostižan san.

Pozivamo Vas da, zajedno sa Crvenim krstom Beograd, učestvujete u realizaciji ove akcije. Vaša pomoć i podrška su nam neophodne i ove godine! Prikupljena sredstva će se koristiti za oporavak najmanje 150 dece iz socijalno ugroženih porodica u objektu na Mitrovom polju.

U periodu od 2009. pa sve do danas, solidarnošću mnogobrojnih Beograđana i kompanija, pomognuta je realizacija  jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – Oporavak dece iz socijalno-ugroženih porodica. Više od 72.892 domaćinstva i pravnih lica je u proteklim godinama pomoglo da se organizuju odmor i oporavak za više 2.089 mališana iz Beograda. 

Osnovni cilj programa je da se deci, čije je detinjstvo ugroženo njihovim porodičnim stanjem, ponudi prijateljsko okruženje i pokaže da postoje ljudi dobre volje koji misle na njih, brinu o njima i njihovom odrastanju.

U ovom trenutku Crveni krst Beograd  formira grupe, a sve to kako bi se donatorska sredstva prikupljena od 6155 domaćinstava i pravnih lica uputila i namenski realizovala za ovaj plemeniti program u koji Beograđani veruju. Važno je pomenuti da je u u toku 2020.godine donirano 3.300.637.26 dinara, a kako je protekla godina bila u znaku pandemije, koja nas je dovela do toga da je nemoguće realizovati oporavak, Crveni krst Beograd je zamrzavajući sredstva na računu iskoristio period povoljnog epidemiološkog stanja, i u skladu sa voljom naših donatora, uputio u toku jula i avgusta 2021.godine dve grupe mališana čiji su putni troškovi smeštaja, prevoza i kompletnog oporavka u odmaralištu Mitorvo polje, finasirani iz sredstava prikupljenih putem insertovanih uplatnica kroz račune za Infostan.

Ove godine Beograđani su kroz julski račun preuzeli svoju insertovanu uplatnicu kojom mogu podržati ovaj plemeniti program uplatama na poseban namenski račun koji je otvoren u Komercijalnoj banci A.D Beograd, a koji glasi 205-255201-09. Prilikom uplate građani se pozivaju na jedinstveni poziv na broj 7006, a koji Crvenom krtu Beograd daje jasan nalog da je u pitanju donacija građana i pravnih lica koja se opredeljuje za realizaciju ovog važnog programa. 

Verujemo u Vas pa zato i ove godine vraćamo izgubljeni osmeh na lice!